Forum Ana Sayfa | Siteye Git | Forum Haritasi
   
A- Kadında HPV..  B- Erkekte HPV..  C- Genital Siğil, H..  D- Gebelikte HPV..  E- HPV Aşısı.. 
F- HPV Testleri.. 

   
Konuyu Açan Konu    Aktif  1
offline dertküpü Eklenme/Güncelleme Trh : 14.10.2015  Toplam Okunma : 7543  Bugün : 2  

toplam4giriş
Üye No: 1235
Üye Oluşu:
13.10.2015
Son Giriş:
1.11.2015 21:36:50
Nerden:
İZMİR
Konu  : 1
Mesaj : 0
Hpv den dertliyim

Benim hikayem 2014 yılında başladı veya ben o zaman farkına vardım...Vucudumda ben oluşumu çok fazla ve kasık bölgemde gördügüm kahverengi kabartıları da normal ben olduğunu düşünerek çok üzerinde durmadım...Ancak başka bir cilt rahatsızlıgı için şubat 2015 gittiğim klinikte,bu oluşumdan bahsettiğim doktor bunların ben olmadığını HPV olduğunu ve bunlarla ömür boyu yaşayacağımı söyledi...Sonucta şubat 2015 te koter operasyonu ile yaklaşık 10 civarındaki irili ufaklı siğili yaktı...Hatta bir tanesi de penisin üzerinde ,penisin vücuda birleştiği yerden 1 cm kadar penis üzerindeydi ve bunun 1 günde çıktığını hatırlıyorum...
Ancak temmuz 2015 gibi tekrar siğiller görmeye başladım aynı bölgede...Bu defa eylül 2015 te daha donanımlı bir özel hastaneye gittim orada da sıvı azotla yakma yöntemi ile yaklaşık 20 civarında siğil yakıldı ancak bir ay sonra bir seans daha bunun tekrarlanması gerektiğini belitti...Bu arada eylülde yapılan müdahalede hepsini temizleyemediğini belitti...
Bu arada şubatta ve Eylül de yapılan müdahaleler esnasında eşimi de kadın doğum uzmanına muayene ettirdim ve smear yapıldı...Ancak 2. tedavi esnasında eşimden DNA araştırması yapılacağı ve sonuçlarının yaklaşık 1 ay sonra çıkacağı bildirildi...Bu sanırım HPV nin tipi için yapılan bir araştıma olmalı...Ama bana operasyon yapan her iki hekim HPV tipinin belirlenmesi için patalojiye gerek görmediler,her ikisini de uyarmama rağmen...

Asıl sorum şu;artık bu virüsü ömür boyu taşıyacağımı biliyorum,eşimi de sürekli kontrol altında tutmam gerektiğini de biliyorum...Ancak önlem veya kesin riski bertaraf etmek adına eşimin rahminin alınması gerekiyor mu...Bu operasyon doğru ve yerinde bir operasyon mu...?

------------------------------------------------------------------------------------------

 

   

Bu konuya 1 adet cevap yazılmış
Cevaplayanlar Mesaj
offline eczaacii İd:555  Eklenme/Güncelleme Trh : 31.10.2015   

toplam21giriş
Üye No: 757
Üye Oluşu:
08.11.2012
Son Giriş:
31.10.2015 15:51:56
Nerden:
ANKARA
Konu  : 0
Mesaj : 30
Hpv yeni bilgiler

Lezyonun oluşmaması Kondilomların geçtiğinin göstergesi mi?
Evet ! Ben sıklıkla 6 ay beklenmesini istiyorum. Şayet hiç lezyon çıkmaz ise ve hasta 40 yaş altında ise aşı da öneriyorum. Aşı yapılması tartışmalı olsa da, özellikle siğiler söz konusu olduğunda yapılması soraki olası bulaşları engellediğine inandığım için öneriyorum. Ama vurgulamak gerek, öne sürdüğüm bu görüş tartışmalıdır.
Diğer taraftan zaten virüs vücudunuzda, aşılanmak anlamsız görüşü ise açıkçası "anlamsız" ve eski bilgi. Virüs vücuttan atılır.

Önümüzdeki Yazın evlenmeyi planlıyorum Eşimin aşı olması gerekir mi?
Eşimi bu aşı yüz yüz korur mu?
Aşı yaptırmadan cinsel ilişki yaşamamız hastalığı eşime bulaştırır mı?
Eşinizin aşılanmasını öneririm ama açıkçası bu aşılar koruyucu aşıdır ve çapraz reaksiyonlar ile birlilkte koruyuculuğu %83 maksimumdur. Dolayısıyla her zaman bir olasılık söz konusudur. Aşı değil ama korunmaksızın (kondom kullanmaksızın) ilişkide bulunmanız problemdir.
Kondom kullanın ve tüylerinizi almayın. Böylece eşinizin genital bölgesi ile minimum temasda bulunur sizin genital bölgeniz ve gözden kaçan siğiller olsa da, bulaş riski çok ama çok düşük olacaktır.
Hele şu anda lezyon var ise mutlaka tedavi olun ve sonra ilişkide bulunun.

Lezyonlar sürekli olarak çıkacak mı ?
Hayır sıklıkla 6 ay içinde ortadan kalkarlar. Kimi zaman özellikle siğiller kanatıldı ise bu süreç 1.5 yıla kadar uzamaktadır. Doktora düşen hasta ile dürüstçe süreci konuşmak ve ona göre davranmaktır
-Elma sirkesinin lezyonları yok ettiği konuşuluyor.Bende bunu denedim ve gerçekten lezyonu yok etti.Sizce ne kadar faydalı sirke?
Bence faydalı olabilir. Sonuçta asetik asit ile aynı şeyden bahsediyoruz. Sirke dediğiniz şey "asit"tir Bu nedenle zaten kadınların akıntılarını tedavi etmek için yüzlerce yıldır kullanıla gelmiştir. Ama asidin etkiside bir yere kadardır.
Çörekotu bu HPV hastalığı vucüdümdan atmamda yardımcı olacak mı ?
HAYIR. Elma sirkesi eyvallah ama çörek otu pek değil
"Çörek otu, %21 protein, %38 karbonhidratlar ve %35 bitkisel yağlardan oluşur. Nigellon, thymoquinon, linoleik asit, oleik asit, palmitik asit, kalsiyum, sodyum, potasyum, demir, çinko, bakır, magnezyum, selenyum, fosfor, A vitamin, B vitamini ve C vitamini" içerir.
Bağışıklık sistemini güçlendirdiği iddia edilir ama kimin bağışıklık sistemini ve ne kadar süre ile??? Diğer taraftan virüs (HPV) zaten kana karışmaz ki. HPV’ye karşı bağışıklık sistemini etkiler mi? Belki başka hastalıklarda ama bu durumda değil.
Kan verebilir miyim?
Kesinlikle verebilirsiniz. HPV virüsü Kana geçmez!

Eşim Hpv konusunda endişeleri yüzünden tuvaletleri, kapı kollarını hatta elbiselerini bile çamaşır suyu ile yıkamaya başladı. hocam bu virüs vücut dışında canlı kalır mı, bunun bir süresi falan yok mu..??
Cep telefonunu bile çamaşır suyu ile silmeye başladı. Hocam öneri ve yardımlarınızı bekliyorum. Selamlar hocam “
Açıkçası bu durum az da olsa, hastalarımda gördüğüm bir problem. Kimi zaman kadın, kimi zaman erkek şikayetçidir eşinden. Öncelikle bilmelisiniz ki, Genital HPV’ler adı üzerinde genital bölgeye ilgi gösterirler!! Dolayısıyla dokunma. ile bulaşmaları bazı oldukça özel durumlar hariç imkansızdır!
Burada hastada görülen ve eşini, hatta evde yaşayan diğer bireyleri (ki birkaç kez çocukları da şikayetçi olarak geldiler) rahatsız eden problem, yaşadığı strese bağlı altta yatan obsesif bir davranış bozukluğunun ortaya çıkması şeklinde ifade edilebilir. Ve gerekirse bir psikiatristten yardım alınması gerekir. Hasta açısından da zor bir durumdur. Sıklıkla anlatmaya çalışsam da kimi hastalara mutlaka profesyonel yardım gerekebiliyor

------------------------------------------------------------------------------------------

 

Sayfalar :
[1]

Son Konu ve Mesajlar
Son 10 Konu Ekleyen
  Hpv doktoru tavsiye offline ESPRESSO
  Hpv 45 offline Ftmd
  Aldara offline kafkasya
  Hpv den dertliyim offline dertküpü
  Kendi kendine siğil yakma yöntemi offline asd25
  Ben bu olayi cozdum/ hikayem offline onakoma
  Bakirelerde smear offline mariapuder
  Kalıcı tedavi - araştırın - mel 1 offline hpv18hpv
  Dunyanin en talihsiz adamiyim offline sensation
  Nasil oldu offline Hakan
Son 10 Mesaj Ekleyen
  Hpv yeni bilgiler offline eczaacii
  Hpv tip 45 offline eczaacii
  Siğiller içeriye yakın mıydı? offline metoeire
  Kendi kendine siğil tedavisi ,il33 deneyimi offline MYTHOS
  Bilinen şeyler offline sensation
  Lsil offline Derya
  Molloscum ve elma sİrkesİ mucİzesİ offline Onnur
  Hpv siğili var..evlenmekten bile vazgeçtim offline Stgt
  Aldara kryo jilet koter offline Stgt
  Hastaneye hpv tedavisine başvur offline üniversiteli
Üye İstatistikleri
Online Üyeler
Online Üyemiz Yok
  Bugün kimler vardı
  En Aktif Üyeler
admin, dilan, daybreaks, MyDoom, cronicman, selmira, sensation, hpv mağduru, ac2315, zabirella, fells2, pretty07, aysec, Paula, Stgt, vildany, cetin27, DeJaVu, üniversiteli, beypazarikurusu, beyazdost, CLKI, Necat, Gizeeem, rey_han, narsurubu, eczaacii, tülay, candida, mastod,
  En Yeni Üyeler
Metehan , allergen, Nuran, Efem, ESPRESSO, Enes456, kripton, kasfer83, Pismanlik, Ftmd, kafkasya, venom34, dertküpü, memco182, metoeire, MYTHOS, Elif1, meltem74, asd25, şirin, Songoku, Abc128, muzdaripderttenbu, mit1978, onakoma, Gülay1605, Nani, Hakan, serdar76, Derya, sadis, lugesya, Onnur, fatihzen, gülüm,
Aktif Ziyaretçi 2 Aktif Üye 0 Üye Sayımız 1011
Bugün Tekil 205 Bugün Çoğul 345 Toplam Tekil 497188 Toplam Çoğul 1749954 Ip No: 18.207.98.249
Gynecologist İstanbul