A- Kadında HPV.. | B- Erkekte HPV.. | C- Genital Siğil, H.. | D- Gebelikte HPV.. | E- HPV Aşısı.. |
F- HPV Testleri.. |
Konuyu Açan |
Konu
Aktif ![]() |
|
![]() |
Eklenme/Güncelleme Trh : 15.10.2009 Toplam Okunma : 8453 Bugün : 1 | |
![]() ![]() Üye No: 286 Üye Oluşu: 29.09.2009 Son Giriş: 25.1.2010 14:36:38 Nerden: İÇEL Konu : 3 Mesaj : 1 |
Sonuç negatif çıktı ama..
5 aylık hamileyim hpv testi yaptırdım negatif çıktı 2,5 yıl önce siğiller olmuştu yaktırdım bir daha da olmadı..şuan ki doktorum sonuç negatif olduğu için normal doğum yapabileceğimi söylüyor,ama sonucun negatif çıkması hpv virüsünün vücutta olmadığı anlamına gelmiyormuş sadece aktif değilmiş doğru mu bu acaba çok kafam karıştı testte de başka bişey yazmıyor hpv'nin çeşitleri olduğundan bahsetmişsiniz testte belli olur demişsiniz neden test sonucumda böyle bişey yazmıyor başka hastaneye de test yaptırmalımıyım acaba bilemedim ne olur bi cvp yazın sayın hocalarım görüşlerinizi çok merak ediyorum,,bebeğim için en güvenlisi sezeryan mı yoksa normal de yapabilir miyim?
------------------------------------------------------------------------------------------
|
Bu konuya 1 adet cevap yazılmış
Cevaplayanlar | Mesaj | |
![]() |
İd:36 Eklenme/Güncelleme Trh : 16.10.2009 |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üye No: 19 Üye Oluşu: 27.09.2005 Son Giriş: 3.11.2015 13:44:47 Nerden: İSTANBUL Konu : 2 Mesaj : 133 |
Hpv testi ve doğum stresi
Günümüzde HPV testleri pap smer testine alternatif veya tamamlayıcı olarak girmeye başlamıştır. Günümüzde hibrid capture testi HPV saptama teknikleri içinde en çok kullanılanıdır.Pap smear rahimde anormal hücre değişikliklerini aramak için yapılan bir testtir ve HPV virüsünü dna olarak tespit etmez bazen “koilosit” olara adlandırılan hpv ye bağlı hücresel değişikleri gösterir. Fakat bu değişiklikliklerin görülmemesi HPV olmadığı anlamına gelmez.. Bu değişikliklerin büyük çoğunluğu HPV enfeksiyonu sonucu oluşur.
------------------------------------------------------------------------------------------ |
Sayfalar :
[1]