Forum Ana Sayfa | Siteye Git | Forum Haritasi

A- Kadında HPV..  B- Erkekte HPV..  C- Genital Siğil, H..  D- Gebelikte HPV..  E- HPV Aşısı.. 
F- HPV Testleri.. 

Konuyu Açan Konu    Aktif  1
offline tde85 Eklenme/Güncelleme Trh : 15.10.2009  Toplam Okunma : 8453  Bugün : 1  

toplam15giriş
Üye No: 286
Üye Oluşu:
29.09.2009
Son Giriş:
25.1.2010 14:36:38
Konu  : 3
Sonuç negatif çıktı ama..

5 aylık hamileyim hpv testi yaptırdım negatif çıktı 2,5 yıl önce siğiller olmuştu yaktırdım bir daha da olmadı..şuan ki doktorum sonuç negatif olduğu için normal doğum yapabileceğimi söylüyor,ama sonucun negatif çıkması hpv virüsünün vücutta olmadığı anlamına gelmiyormuş sadece aktif değilmiş doğru mu bu acaba çok kafam karıştı testte de başka bişey yazmıyor hpv'nin çeşitleri olduğundan bahsetmişsiniz testte belli olur demişsiniz neden test sonucumda böyle bişey yazmıyor başka hastaneye de test yaptırmalımıyım acaba bilemedim ne olur bi cvp yazın sayın hocalarım görüşlerinizi çok merak ediyorum,,bebeğim için en güvenlisi sezeryan mı yoksa normal de yapabilir miyim?

test sonucumda mikroskopik bulgular diye bir kısım var süperfisiyal hücre (+)
intermedier hücre (++) PNL (++) yanlarında yazan + yada ++ ne anlama geliyor
parabazal hücre (+)
endoservikal hücre (+)

tanı: İNTRAEPTELYAL LEZYON VEYA MALİGNİTE AÇISINDAN NEGATİF
açıklayıcı tanı: sitolojik bulgular nonspesifik iltihabi smear niteliğindedir.HPV ye ait sitolojik değişiklik izlenmemiştir.

2-3 yıl önce siğil olmuş yaktırmıştım bir daha da tekrarlamadı.bu testi yeni yaptırdım virüsten tamamen kurtulmuş muyum yoksa testi yaptırdığım dönem için virüs aktif mi değil bu virüsten tamamen kurtulma şansı yok mu heran tekrarlıcak korkusuyla yaşamak çok kötü, ayrıca hamileyim bebeğim için tedirgin oluyorum ona zarar vermem umarım cevabınızı bekliyorum tşkler

------------------------------------------------------------------------------------------

Bu konuya 1 adet cevap yazılmış
Cevaplayanlar Mesaj
offline admin İd:36  Eklenme/Güncelleme Trh : 16.10.2009   

toplam978giriştoplam978giriştoplam978giriştoplam978giriştoplam978giriştoplam978giriştoplam978giriştoplam978giriştoplam978giriş
Üye No: 19
Üye Oluşu:
27.09.2005
Son Giriş:
3.11.2015 13:44:47
Konu  : 2
Hpv testi ve doğum stresi

Günümüzde HPV testleri pap smer testine alternatif veya tamamlayıcı olarak girmeye başlamıştır. Günümüzde hibrid capture testi HPV saptama teknikleri içinde en çok kullanılanıdır.Pap smear rahimde anormal hücre değişikliklerini aramak için yapılan bir testtir ve HPV virüsünü dna olarak tespit etmez bazen “koilosit” olara adlandırılan hpv ye bağlı hücresel değişikleri gösterir. Fakat bu değişiklikliklerin görülmemesi HPV olmadığı anlamına gelmez.. Bu değişikliklerin büyük çoğunluğu HPV enfeksiyonu sonucu oluşur.

HPV testi Pap testi veya biyopsi incelemesinden farklıdır. Doğrudan HPV’nin genlerinin incelenmesine dayanır. Kansere neden olabilen yüksek riskli HPV tiplerinin genetik özellikleri doğrudan DNA incelenerek saptanır.

Sizde yapılan bu test “HPV testi” değil. Sizin gönderdiğiniz “smear testi” . Zaten patolog epikrizde "hpv ye bağlı sitolojik değişklik görülmemiştir" şeklinde yazmış, "hpv virüsü görülmedi" dememiş. Bu çok önemli bir detay ve zaten smear testi ve hpv testi arasındaki vürüsü belirlemedeki fark bu...
Smear test daha çok hücre değişikliklerini gösterir ve HPV varlığı veya yokluğunu kesin olarak irdelemez. Her iki test birbirini tamamlayıcıdır.
Özetle gönderdiğiniz smear testi olup sonucu sadece bir hücresel değişiklik olmadığını göstermekte, HPV varlığı veya yokluğu için kesin bir yorum yapmaz!!!
Doktorunuza güvenin ve doğum şeklini doğum doktorunuz ile birlikte kararlaştırın.. en sağlıklısı bu..

------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.genitalsigil.org  

Sayfalar :
[1]

Son Konu ve Mesajlar
Son 10 Konu Ekleyen
  Hpv doktoru tavsiye offline ESPRESSO
  Hpv 45 offline Ftmd
  Aldara offline kafkasya
  Hpv den dertliyim offline dertküpü
  Kendi kendine siğil yakma yöntemi offline asd25
  Ben bu olayi cozdum/ hikayem offline onakoma
  Bakirelerde smear offline mariapuder
  Kalıcı tedavi - araştırın - mel 1 offline hpv18hpv
  Dunyanin en talihsiz adamiyim offline sensation
  Nasil oldu offline Hakan
Son 10 Mesaj Ekleyen
  Hpv yeni bilgiler offline eczaacii
  Hpv tip 45 offline eczaacii
  Siğiller içeriye yakın mıydı? offline metoeire
  Kendi kendine siğil tedavisi ,il33 deneyimi offline MYTHOS
  Bilinen şeyler offline sensation
  Lsil offline Derya
  Molloscum ve elma sİrkesİ mucİzesİ offline Onnur
  Hpv siğili var..evlenmekten bile vazgeçtim offline Stgt
  Aldara kryo jilet koter offline Stgt
  Hastaneye hpv tedavisine başvur offline üniversiteli
Üye İstatistikleri
Aktif Ziyaretçi 1 Aktif Üye Üye Sayımız 1011
Bugün Tekil 15 Bugün Çoğul 30 Toplam Tekil 460774 Toplam Çoğul 1675314 Ip No: 3.238.118.27