Forum Ana Sayfa | Siteye Git | Forum Haritasi
   
A- Genital Herpes..  B- Molloskum Kontag..  C- AİDS Hastalığı.. 

   
Konuyu Açan Konu    Aktif  1
offline karasevda Eklenme/Güncelleme Trh : 21.05.2013  Toplam Okunma : 5167  Bugün : 2  

toplam0giriş
Üye No: 870
Üye Oluşu:
21.05.2013
Son Giriş:
21.5.2013 13:51:49
Nerden:
İSTANBUL
Konu  : 1
Mesaj : 0
Molloskum

jinekologa gıttıgım doktorum bana yakılması gereknı soledı ama ben yaktırmak isıtemedım.cildiyeye gıttım cok iyi bı doktor bana mollaskumların patlat dedı batıkonla sıl onra dedı arkında bactroban dıe krem werdı kullan dedı ama bıtanesını bıle gozden kacırma dedı yoksa tedavı bosuna gıder dedıı cocuklara werdıklerı bi ilac we yontemmıs takıp gerektıgıı...inş gecerr

------------------------------------------------------------------------------------------

 

   

Bu konuya 1 adet cevap yazılmış
Cevaplayanlar Mesaj
offline admin İd:306  Eklenme/Güncelleme Trh : 22.05.2013   

toplam978giriştoplam978giriştoplam978giriştoplam978giriştoplam978giriştoplam978giriştoplam978giriştoplam978giriştoplam978giriş
Üye No: 19
Üye Oluşu:
27.09.2005
Son Giriş:
3.11.2015 13:44:47
Nerden:
İSTANBUL
Konu  : 2
Mesaj : 133
Molloskum hastalığı siğille karışabilmekte.

Molloskum kontagiozum pox virüs tarafından oluşan cilt hastalığı ve genital bölgede bazen siğili andıran lezyonlar oluşturmakta ve bir çok kişi bunu hpv virüsüne bağlı kondilom zannedip endişelenmektedir. Tedavisi genellikle siğil gibi olmakta ve deneyimli bir göz bu lezyonların siğil mi yoksa moluskum mu olup olmadığını ayırt edebilmektedir.

Molluskum Kontagiosum nedir?
Molluskum kontagisum virüslerin neden olduğu, derinin üst tabakasının kanser dışı bir gelişimidir. Siğile benzer, fakat farklı bir virüs tarafından oluşur. Molluskum Kontagiosum ismi virüsün deri teması ile kolayca dağılabildiğini gösteren bir tanımlamadır. Molluskum Kontagiosum Pox virüs ailesine üye bir virüstür. Bu virüs derideki küçük bir sıyrıktan veya kıl diplerinden deriye girer ve molluskumları oluşturur. Hastalık herhangi bir iç organı etkilemez.
Moluskum genellikle deri renginde ve pembe renkli kubbe şeklinde gelişimler oluşturur. Yüzeyi hafif parlak olup merkezinde hafif bir çöküklük mevcuttur. Molluskum göğüs, karın, kol, kalça ve kasık bölgesinde gruplar halinde görülür. Bazen yüzde ve göz kapaklarında da görülebilir. Molluskumlar deri teması ile bulaştıklarından, genellikle derinin birbirine sürtündüğü koltuk altları ve kasıklarda görülür. Molluskumlar sıklıkla kırmızı olabilir. Bu durum molluskumlar kendiliğinden yok olmaya eğilim gösterdiklerinde olur. Bağışıklık sisteminde bozukluk bulunan hastalarda molluskumlar büyük boyutta olabilir ve yüzü tutabilir.

Molluskum enfeksiyonu bulunduran kişinin derisi ile direk temas ile bulaşır. Hastalık sıkı teması olan kişiler arasında daha sık görülür. Hastalık çocuklarda sıktır. Cinsel bölgede görülürse hastalık cinsel temas ile bulaşır. Hastalığın ortak kullanılan objelerle bulaşma olasılığı vardır. Moluskum çocuklara havuz yolu ile de bulaşabilir.Molluskum virüs ile sıkı temasta olanlarda hastalığın görülme olasılığı daha fazladır. Bağışıklık sistemi henüz tam gelişmeyen çocuklarda enfeksiyon daha sık görülür. Çocuklar erişkinlere göre virüse yakalanmaya daha eğilimlidirler. Nem ve sıcak virüsün üremesini kolaylaştırdığından hastalık tropikal bölgelerde daha sık görülür. AİDS’li hastalarda da enfeksiyon daha sık görülür.

Molluskumların tedavi edilmesi gereklimidir?

Molluskumların bulaşma olasılığı olduğundan birçok Dermatoloji uzmanı bu hastalığı tedavi etmeyi tercih etmektedirler. Bununla birlikte moluskumlar hiçbir iz bırakmadan kendiliklerinden iyileşebilir. Molluskumlar derinin bir alanından diğer alana kolaylıkla bulaşabildiklerinden, bazıları gerilerken yeni molluskumlar gelişir. Bağışıklık sisteminde bozukluk olan hastalarda hastalık daha dirençli olabilir.

Molluskumlar nasıl tedavi edilir?
Molluskumun tedavisi siğilinkine tedavisine benzer. Moluskumlar sıvı nitrojen ile dondurularak, çeşitli asitlerle kimyasal olarak harap edilerek, elektrik akımı ile yakılarak, içinde ki materyal bir alet ile temizlenerek, her gün retinoik asit içeren krem, lokal olarak bağışıklığı uyaran ilaçlar veya lokal antiviral ilaçları uygulanarak tedavi edilebilir.laser tedavisi de molluskumları tedavi etmekte etkindir. Dondurma ve yakma işlemleri ağrılıdır, bu nedenle büyük çocuk ve erişkinlere uygulanabilir. Eğer Molluskum sayısı çok fazla ise, molluskumlar tamamen iyileşene kadar 3-6 hafta ara ile tekrarlayan tedaviler gerekebilir. Özellikle çocuk hastalarda molluskumları kendi iyileşme sürecine bırakmak ve tedavi etmemek de bir seçenek olabilir.

Tedaviden sonra hastalık tekrar eder mi?
Hastalık tedavi edildikten sonra tekrar edebilir. Hastalık yalnızca bir kaç tane iken, erken tedavi edilirse bu olasılık daha düşüktür. Az sayıda Molluskum bulunması, hastalığın yayılması açısından en az riski taşır.

------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.genitalsigil.org  

Sayfalar :
[1]

Son Konu ve Mesajlar
Son 10 Konu Ekleyen
  Hpv doktoru tavsiye offline ESPRESSO
  Hpv 45 offline Ftmd
  Aldara offline kafkasya
  Hpv den dertliyim offline dertküpü
  Kendi kendine siğil yakma yöntemi offline asd25
  Ben bu olayi cozdum/ hikayem offline onakoma
  Bakirelerde smear offline mariapuder
  Kalıcı tedavi - araştırın - mel 1 offline hpv18hpv
  Dunyanin en talihsiz adamiyim offline sensation
  Nasil oldu offline Hakan
Son 10 Mesaj Ekleyen
  Hpv yeni bilgiler offline eczaacii
  Hpv tip 45 offline eczaacii
  Siğiller içeriye yakın mıydı? offline metoeire
  Kendi kendine siğil tedavisi ,il33 deneyimi offline MYTHOS
  Bilinen şeyler offline sensation
  Lsil offline Derya
  Molloscum ve elma sİrkesİ mucİzesİ offline Onnur
  Hpv siğili var..evlenmekten bile vazgeçtim offline Stgt
  Aldara kryo jilet koter offline Stgt
  Hastaneye hpv tedavisine başvur offline üniversiteli
Üye İstatistikleri
Online Üyeler
Online Üyemiz Yok
  Bugün kimler vardı
  En Aktif Üyeler
admin, dilan, daybreaks, MyDoom, cronicman, selmira, sensation, hpv mağduru, ac2315, zabirella, fells2, pretty07, aysec, Paula, Stgt, vildany, cetin27, DeJaVu, üniversiteli, beypazarikurusu, beyazdost, CLKI, Necat, Gizeeem, rey_han, narsurubu, eczaacii, tülay, candida, mastod,
  En Yeni Üyeler
Metehan , allergen, Nuran, Efem, ESPRESSO, Enes456, kripton, kasfer83, Pismanlik, Ftmd, kafkasya, venom34, dertküpü, memco182, metoeire, MYTHOS, Elif1, meltem74, asd25, şirin, Songoku, Abc128, muzdaripderttenbu, mit1978, onakoma, Gülay1605, Nani, Hakan, serdar76, Derya, sadis, lugesya, Onnur, fatihzen, gülüm,
Aktif Ziyaretçi 3 Aktif Üye 0 Üye Sayımız 1011
Bugün Tekil 188 Bugün Çoğul 326 Toplam Tekil 499544 Toplam Çoğul 1755001 Ip No: 18.221.53.209
Gynecologist İstanbul