Forum Ana Sayfa | Siteye Git | Forum Haritasi
   
A- Kadında HPV..  B- Erkekte HPV..  C- Genital Siğil, H..  D- Gebelikte HPV..  E- HPV Aşısı.. 
F- HPV Testleri.. 

   
Konuyu Açan Konu    Aktif  1
offline darkbLue Eklenme/Güncelleme Trh : 03.05.2013  Toplam Okunma : 11381  Bugün : 3  

toplam0giriş
Üye No: 708
Üye Oluşu:
05.06.2012
Son Giriş:
5.6.2012 16:00:14
Nerden:
İZMİR
Konu  : 1
Mesaj : 0
Genital bölgede siğil ,,3 yıllık uğraşım...

Öncelikle emeği geçen herkeze bir teşekkür etmek istiyorum güzel bir forum ortamı kurmuşsunuz insanların bu konuda kesinlikle bilgilendirilmesi lazım ve yönlendirilmesi lazım.Genital siğil küçük gibi gözüksede büyük bir problem size şimdi başımdan geçen hikayeyi anlatmak istiyorum yaklaşık 3 senedir bu hastalıkla baş ediyorum çünkü...

İlk olarak traş bölgemde 3 tane karnıbahar şeklinde gün geçtikçe büyüyen bir şekilde çıktı tabi insanın aklına o zaman asla böyle bişey gelmiyor benimde gelmemişti..Çok küçüktü ilk başta gün geçtikçe büyüdü ve yaklaşık 1 senelik bir süre zarfını anlamadan geçirdim en sonunda yarın leblebi boyuna gelince doktora gitmekten başka çarem kalmadığının farkına vardım ve gittiğimde siğil olduklarını anladık..

3 Taneyi yaktırdım doktorum jilet kullanmamamı temizlikte bunları çok kafama takmamam gerektiğini tekrarlayabiliceğini bunun bir virüs olduğunu ve tamamen bağışıklık sistemim ile ilgili olduğunu söyledi.Biraz takıntılı bi insanım ben aşırı kafaya takmıştım.

Aradan geçen 6 aylık süreçten sonra tekrarlama oldu bu sefer farklı bölgelere yayılmaya başladı ki yayılmasında bendede hata vardı jilet kullanmamam gerektiğini söylediği halde tamamen iyileştikten sonra jilet kullanmaya başladım ama geçtiğini düşünerek kullanmıştım etkisi varmı bilmiorm çünkü kanayan bölgelerde çıkıyor daha çok.

Tekrar doktoruma giderek yaktırmaktan başka çarem yoktu aynı işlemi tekrarladık...Fazla detayına girmek istemiyorum bu işlem 3 sene boyunca 4 ile 6 ay arasında sıklıkla yaklaşık 5-6 defa tekrarlandı.

Son olarak yumurtalıklarımla penisim arasında ki alt bölgede çıkmaya başladı penisimin alt kısmında yani o bölge çok daha narin olduğu için hem temizliğinde zorlanıyorum hemde burda çıkanlar sayıca çok fazla bugün artık tekrar doktora gitmeye karar verdim ancak bu sefer başka bi doktora gitmek istiyorum araştırdım buldum ve randevu aldım perşembe günü gidicem kısmetse.

Sormak istediğim şudur bu sürekli tekrarlayan bişey evet bende buna alıştım ancak;

1.si cinsel hayatı olumsuz yonde etkiliyor karşımda ki insana bulaştırmamak için bütün cinsel ilişkilerden kaçındım bu kadar zaman boyunca.
2.si bugüne dek sürekli yakma yöntemi uygulandı bunun yanında dondurma yönteminin olduğunu da biliyorum yanlız çok acı verdiğinide biliyorum ( dondurma işleminden sonra ki süreç te ) birde duyduğum kadarıyla lazer le yakım işlemide var galiba?
3.sü bana yakım işlemlerinden sonra hiç bi şekilde kullanmam için bir ilaç vs verilmedi bi ilaç alınması gerekiyor mu?Sadece son 5 ay onceki yaklama işleminden sonra doktorum yayılmaması için bi krem vermişti ancak yakma işlemi geçen sefer bana göre çok iyi değildi çünkü kökleri kaldı ve aynı siğiller büyüdü

tecrübelerim bunlar sorunlar bunlar fikir ve görüşlerinniz benim için çok çok onemli hepinize saygılar sevgiler...

------------------------------------------------------------------------------------------

 

   

Bu konuya 2 adet cevap yazılmış
Cevaplayanlar Mesaj
offline gnost İd:296  Eklenme/Güncelleme Trh : 17.05.2013   

toplam2giriş
Üye No: 525
Üye Oluşu:
15.10.2010
Son Giriş:
17.5.2013 03:10:26
Nerden:
İSTANBUL
Konu  : 0
Mesaj : 1
Genital siğillere elveda

Herkese merhaba. 10 sene kadar bir süredir HPV siğilleri ile uğraşmaktayım. Hem makat bölgesinde, hem de penis bölgesinde 10-15 adet arasında siğil bulunmakta. Aslında 2009 senesinde yayılınca bunun et beni olmadığını düşünüp doktora gitmiştim ve bunun sonucu olarak 3 senedir dondurma ve alternatif tedavileri deneyerek yok etmeye çalıştım, yani 3 senedir uğraşıyorum denebilir. Şimdiye kadar kalıcı olumlu bir sonuç anlamamıştım ama arayışa devam etme mecburiyetinden araştırmaya devam ettim. Denediğim yöntemleri ve etkilerini yazmanın faydalı olacağını düşünüyorum.
İlk olarak verrutol uyguladım ama, kuruyan siğiller tekrar çıktılar. Hiçbir işe yaramadı.
Daha sonra doktora gittim ve kriyoterapi uyguladı. 5-6 seans kriyoterapi yaptırdım fakat tekrar çıktılar. 2-3 ay sonra ya da 8 ay sonra bile çıkabiliyor bu meret. Partner açısından çok riskli bulduğum için bu yöntemi bıraktım ve alternatif yöntemlere yöneldim.
Aldara krem denedim fakat hem çok pahalı, hem de olumlu bir tesir göremediğim için bıraktım.
İnternette araştırırken Gökçek İksire rastladım. İnceledim ve 6 ay bu ürünü taviz vermeden kullandım. Başka kişilerde işe yaradığını biliyordum ama bende yaramadı. Tabii bende 10 senelik bir geçmişi var siğillerin. Belki birkaç ay sonra tesir edecekti ama o kadar sabredemedim ve bıraktım. Vücuttan virüsün tamamen atılması sonucunu getireceği düşüncesi bu ürünü kullanmama sebep olmuştu.
Sonrasında Dermanoğlu’nun Aldara Krem gibi tesir eden çeşitli bitkisel yağların karışımı olan ürününü kullandım. 3 ay kullanmama rağmen iyileştirmek bir yana, mevcut siğilleri daha da artırdı. Çünkü elle yağı sürmek gerekiyor ve siğil olan bölgenin çevresindeki bölgede de bu yüzden yeni siğiller çıktı.
Bazı kişilerin sonuç aldığı bu yöntemlerin bende işe yaramaması üzerine moralim çok bozuldu ve dinsel uygulamalarla ilgili bir kişi olmama rağmen belki çare olur diyerek “dua okuma” yöntemlerini denedim. Yakın bir arkadaşımın bu çevrelerden tanıdıkları var ve birçok kişinin bu şekilde iyileştiğini bana bizzat kendisinin bildiğini söylemesi üzerine “tamam” dedim. Detayına girmeyeceğim fakat özetle söylemek gerekirse, okunmuş kaya tuzunu siğillere sürerek ve borik asidin benzeri başka birkaç maddeyle karıştırılmasıyla elde edilen bileşimi pamukla nemlendirerek uygulama yaptım. Her iki yöntemde de sonuç alındığına arkadaşım şahit olduğunu söylese de, her birine birer ay süre vermeme rağmen hiçbir sonuç alamadım ve sürekli siğillere temas yoluyla uygulama yaptığım için ajite olan siğiller daha da agresif bir gelişme içine girdiler.
Okunmuş karışımla uygulama yaparken, internette İngilizce kaynaklardan siğillere iyi geldiği dile getirilen bir maddeye rastladım. “Çay ağacı yağı” nı da (Tea Tree Oil) diğer yöntemlere ulaştığımdaki gibi heyecanla karşıladım. Bir tarafım da, herkeste işe yarasa da, sende işe yaramama ihtimali yüksek, diyordu. Yine de çaresizlik yüzünden denemeye karar verdim. Nasıl olsa mevcut halde kriyo terapi olmak zorundayım, diyerek 22 Eylül 2012 günü %100 çay ağacı yağını aldım ve sabah- akşam günde 2 kere olmak üzere (parmak ucuyla siğilin üzerine damlatarak) uygulamaya başladım. Arada, alerji yapar gibi olduğunda 1 gün ara verdim, 2 gün boyunca günde 1 sefer sürdüm. İlk hafta içinde siğillerin pütürlü uçlarının yuvarlanmaya başladığını hissettim. Fakat her gün temas ettiğim için bu farkı çok net anlayamadım. 7 Ekim 2012 Perşembe sabahı makat bölgesindeki ön bölgedekilere göre daha büyük olan siğillerin gitmiş olduğunu gördüm. En başta inanamadım ve nerdeyse sevinçten bağıracak gibi oldum. Sonra penis üzerindekilere bir kere daha baktım ve onlarında pürtüklü yüzeylerinin iyice yuvarlak hale geldiğini ve sivilce gibi kızardıklarını gördüm. Ayrıca etek bölgesinde de siğil var ama bunlar hala eskisi gibi görünüyordu. Makat bölgesinde, penis üzerinde ve etek bölgesinde olmak üzere, siğillerin olduğu 3 bölgedeki farklı yapı özelliklerine bakarak anlamaya çalıştım. Makat bölgesine çay ağacı yağını her sürdüğümde mentollü bir etki yaptı (penis bölgesinde bu etki çok az oldu). Buradan yola çıkarak bu bölgenin, uyguladığım materyeli en çok emen bölge olduğu sonucuna vardım. Bu yüzden de, makat bölgesi iyileşen ilk bölge oldu. Bu yaklaşımla penis bölgesi ikinci, etek bölgesi de iyileşen üçüncü bölge olacak diye düşündüm ve yağı sürmeye devam ettim. 14 Ekim 2012’da penis üzerindekilerin tamamen iyileştiğini gördüm. Bugün etek bölgesindeki siğillerin üzerinin de yuvarlak bir hal almaya başladığını tespit etmiş bulunuyorum. Bu yüzden bu yazıyı daha fazla erteleyemedim. Yıllardır ne denedimse iyileşmeyen bendeki siğillerde işe yarayan çay ağacı yağının çok sayıda kişiye faydalı olabileceğini düşünüyorum.
Etek kısımda pürtüklü kısımları yuvarlak hal alan siğiller de tam olarak iyileştiğinde tekrar yazacağım. Uzun süre ağrılı, maliyetli, uzun süreleri kapsayan ve çoğu zaman da sonuç vermeyen yöntemleri denemeden önce %100 “çay ağacı yağı” nı , 1 ay süreyle devamlı olarak kullanmanın hiçbir sakıncası olmayacağını düşünüyorum. Kısa sürede etki etmesi, siğil olan yerde açık yara, su toplaması gibi bir etki yapmaması, ucuz olması, ev ortamında parmak ucuyla sürülerek kısa sürede kuruması ve ucuz olması sebebiyle, kanımca başka HİÇBİR yönteme gidilmeden ilk olarak denenmesi gereken yöntemdir.
Ayrıca bayan arkadaşların çay ağacı yağıyla ilgili olarak merak ettiği konular olabilir. Bildiğim kadarıyla söyleyebilirim ki, vajina florası her ne yöntem denenirse denensin dikkat edilmesi gereken unsurların başında gelmektedir. Faydalı bakterilerin oluşturduğu bu floranın siğil tedavisi için ya da temizlik için kullanılan ürünlerle bozulması sonucu mantar ya da bakteriyel rahatsızlıklar meydana gelebiliyor. Çay ağacı yağıyla ilgili yaptığım araştırmada bu tip rahatsızlıkların tedavisinde yıkama suyuna karıştırılarak ya da başka yağlarla seyreltilerek temizlik yapılmasının önerildiğini gördüm. %100 saf olarak kullanıldığında nasıl bir etkisi olur bilmiyorum. Ama kanımca, mantar ve bakterinin yoğurt ya da faydalı bakteri içeren karışımların sürülmesiyle tedavisi mümkünken, siğillerin tedavisi çok zor ve bilindiği gibi rahim ağzı kanserine götürebiliyor. Bu yüzden kağıt üzerinde siğille mücadele birincil öncelik, eğer bu yüzden vajina florasının bozulmasına bağlı oluşabilecek komplikasyonlar ikincil önemde görünmekte. Bu bilgilerle doktorlara sorulabilir ve daha kapsamlı ve doğru bilgi alınabilir diyeceğim, ama çay ağacı yağının nasıl tesir ettiği bir yana, ne olduğunu bilen doktora bile rast gelmek imkânsız gibi bir şey. Bitkisel ürünlerin bilinçsiz aktarların yönlendirmesine bırakılması da buna eleştiri yağdıran tıp ve ilaç endüstrisinin bizatihi kendi suçu değil mi?

------------------------------------------------------------------------------------------

 

offline yigidoo İd:300  Eklenme/Güncelleme Trh : 19.05.2013   

toplam9giriş
Üye No: 868
Üye Oluşu:
19.05.2013
Son Giriş:
22.12.2013 15:49:24
Nerden:
İZMİR
Konu  : 1
Mesaj : 5
Gnost

öncelikle merhaba arkadaşım. paylaştığın bilgiler yaşadıkların ve tecrüben bizden önde olduğunu gösteriyor. bende bu illetle 6 yıldır uğraşıyorum ama kesin bir çözüm bulamadım. önce soğuk gaz dedikleri spreyl gibi birşeyle uygulanan tedavim oldu 1-2 hafta acısını çektim fakat asit gibi fazla yakmıyor. 1-2 aylık bir süreçten sonra siğillerin tekrar çıktığını gördüm.daha sonra başka bir doktora gittim bu defa oda asite benzer bişey verdi daha doğrusu yazdı. eczaneden aldığım üzerinde herhangi bir ilaç firması veya yazı yoktu. küçük kırmızı bir şişe ve üstüne elle yazılmış bir kağıt yapıştırılmış. lütfen siğiller dışında vücudunuzun herhangi bir yerine temas ettirmeyiniz diye bir yazı vardı. onu kullandım 2 hafta çok kötü yanıklar oluşmaya başladı. 2-3 hafta sonra siğiller tekrar yok oldu ama 3-4 ayın sonunda tekrar çıkmaya başladı. yani bende denediğim hiçbir yöntemden sonuç alamadım. diyeceğim şu çay ağacı yağını nerden ve nasıl bulabilirim. ayrıca kullanımı nasıl. yani kaç günde bir kullanmam gerekiyor yada günde kaç defa nasıl kullanmam gerekiyor. saf olarakmı kullacağız veya içine karıştırdığınız bişeyler varmıydı. yardımcı olup cvp yazarsanız sevinirim..

------------------------------------------------------------------------------------------

 

Sayfalar :
[1]

Son Konu ve Mesajlar
Son 10 Konu Ekleyen
  Hpv doktoru tavsiye offline ESPRESSO
  Hpv 45 offline Ftmd
  Aldara offline kafkasya
  Hpv den dertliyim offline dertküpü
  Kendi kendine siğil yakma yöntemi offline asd25
  Ben bu olayi cozdum/ hikayem offline onakoma
  Bakirelerde smear offline mariapuder
  Kalıcı tedavi - araştırın - mel 1 offline hpv18hpv
  Dunyanin en talihsiz adamiyim offline sensation
  Nasil oldu offline Hakan
Son 10 Mesaj Ekleyen
  Hpv yeni bilgiler offline eczaacii
  Hpv tip 45 offline eczaacii
  Siğiller içeriye yakın mıydı? offline metoeire
  Kendi kendine siğil tedavisi ,il33 deneyimi offline MYTHOS
  Bilinen şeyler offline sensation
  Lsil offline Derya
  Molloscum ve elma sİrkesİ mucİzesİ offline Onnur
  Hpv siğili var..evlenmekten bile vazgeçtim offline Stgt
  Aldara kryo jilet koter offline Stgt
  Hastaneye hpv tedavisine başvur offline üniversiteli
Üye İstatistikleri
Online Üyeler
Online Üyemiz Yok
  Bugün kimler vardı
  En Aktif Üyeler
admin, dilan, daybreaks, MyDoom, cronicman, selmira, sensation, hpv mağduru, ac2315, zabirella, fells2, pretty07, aysec, Paula, Stgt, vildany, cetin27, DeJaVu, üniversiteli, beypazarikurusu, beyazdost, CLKI, Necat, Gizeeem, rey_han, narsurubu, eczaacii, tülay, candida, mastod,
  En Yeni Üyeler
Metehan , allergen, Nuran, Efem, ESPRESSO, Enes456, kripton, kasfer83, Pismanlik, Ftmd, kafkasya, venom34, dertküpü, memco182, metoeire, MYTHOS, Elif1, meltem74, asd25, şirin, Songoku, Abc128, muzdaripderttenbu, mit1978, onakoma, Gülay1605, Nani, Hakan, serdar76, Derya, sadis, lugesya, Onnur, fatihzen, gülüm,
Aktif Ziyaretçi 3 Aktif Üye 0 Üye Sayımız 1011
Bugün Tekil 155 Bugün Çoğul 305 Toplam Tekil 500445 Toplam Çoğul 1756786 Ip No: 3.17.162.247
Gynecologist İstanbul