Forum Ana Sayfa | Siteye Git | Forum Haritasi
   
A- Kadında HPV..  B- Erkekte HPV..  C- Genital Siğil, H..  D- Gebelikte HPV..  E- HPV Aşısı.. 
F- HPV Testleri.. 

   
Konuyu Açan Konu    Aktif  1
offline Aslan Eklenme/Güncelleme Trh : 27.02.2014  Toplam Okunma : 2549  Bugün : 1  

toplam6giriş
Üye No: 1007
Üye Oluşu:
23.02.2014
Son Giriş:
10.3.2014 03:38:13
Nerden:
ADANA
Konu  : 1
Mesaj : 0
Hpv hakkında sorularım var ve lütfen, yardımcı olun..

Öncelikle Merhaba..

Öylesine üzgün ve tedirginim ki tezahür edemem bunu.. Hayatımın akışının değiştiğini düşünüyor ve bu karmaşa içinde kendimi hiç de iyi hissetmiyorum. Aklımda, cevap bekleyen o kadar çok soru var ki. Korkuyorum; geleceğimden ve bu soruların cevaplarının beni daha çok tedirginliğe sürükleyeceğinden. Böylesi bir süprizle karşılaşacağımı hayal bile etmezdim ama ben de HPV' li olduğumu öğrendim..

Bundan birkaç yıl öncesinden bu yana penis bölgemde iki ya da üç kez bu siğilden çıktı ve ben maalesef ki bir cımbız yardımıyla kopardım. Nete girip araştırmak aklıma dahi gelmemişti, maalesef ki.. Çene altımda da 2 küçük siğil çıkınca anladım ki bu ciddi bir sorun olabilir ve bir uzmana görünmeliyim artık, diye düşünerek bir hastaneden randevu aldım.. Ve şu an aklıma takılan bazı sorularım var. Umarım; cevaplarınızla bir nebze olsun huzur bulacağım..


Aklıma takılanlar:

1. Penis bölgemdeki siğili doktor müdahelesiyle yakıldı. Birkaç gün sonra kabuk bağladı ve kabuk bugün düştü. Ancak kucuk de olsa oyuk şeklinde ya da çukurlaşma şeklinde bir iz kalacak gibi sanırım. Bu izin kalması normal midir ki; estetik açıdan hiç hoş bir görüntü olmayacak gibi geliyor bana; yoksa doktorumla ilgili ciddi bir hukuk sürecine girmem mi gerekir? Ve iz kalacaksa bile en az deformasyon için ne yapmam gerekir?

2. Cene altımda çıkmış ve yakılmış olan bu siğiller yüzünden bir daha yeğenlerimi hatta belki ileride kendi çocuğumu doyasıya öpemeyecek miyim? Ten teması ile bulaşıyor olduğunu okuyorum hep. Peki bulaşma riski hep var olacak olan bu virüs yüzünden bir başkasıyla aynı havluyu kullanamayacak, insanlarla tokalaşamayacak, yanak yanağa öpüşemeyecek miyim?

3. Henüz bekarım ve evleneceğim zaman eş adayına bu durumu söyleyip onu aşı olmak zorunda bırakacağım. Bu aşıyı olması onu korumaya yetecek mi? Her zaman korunarak yürüyecek bir cinsel yaşama mahkum oldum mu?

4. Dokunma yoluyla temas ettiğim canlılar için ve dokunduğum her cansız varlık(nesnel herhangi bir aracı) için de aracı yoluyla bulaştırıcı taşıyıcı risk grubunda mıyım? Yani; dokunduğum herhangi bir canlıya bu virüsü bulaştırabilir ya da örneğin; elimdeki makası bir baskasina uzattığımda o makas aracılığıyla bir canlı varlığa bu virüsü aktarabilir miyim?

5. Tam olarak hangi yollarla bulaşıyor bu virüs? Bulaştırmak için açık bir yara ile temasa gerek olmadığını, hatta hava yoluyla bile taşınabildiğini okuyorum.
Bunların doğruluk payı nedir?

6. Doktorumun bu virüsün tipini, bir test ile ya da labaratuar sonucuyla bana açıklamış olması gerekmez miydi? Okuduğum kadarıyla bazı tipler kanser tehlikesi yüksek tiplermiş.. Ayrıca; bağışıklık sistemimin durumu önemliymiş; doktorumun bağışıklık testini bana önermesi gerekmez miydi?

7. Dokunma duyumu artık köreltecek miyim; kimseye ya da hiçbir şeye dokunamayacak mıyım?

8. Sosyal spor tesislerinde yere ter dökmemeli ve havuza girmemeli ve bir başkasının çamaşırlarıyla kendi çamaşırlarımı aynı makinada yıkamamalı mıyım?

9. Ola ki hastalandim ve acile kaldirdilar beni; bakacak doktora ve hemşirelere HPV' li olduğumu hatırlatması için yakınlarıma bu durumu açıklamalı mıyım? Ya da çevremdeki insanların bana çok yaklaşmamalarını sağlamak için bu durumdan onları da haberdar etmeli miyim?

10. Kadınlar için aşı olduğunu öğrendim. Peki ya erkekler için böyle bir aşı söz konusu mu?


Cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum.. Endişeli ve tedirgin yaklaşımım sebebiyle umarım yine de sorularım, yeterince açık olmuştur..

SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM..

------------------------------------------------------------------------------------------

 

   

Bu konu hakkında cevap yazılmadı...

Son Konu ve Mesajlar
Son 10 Konu Ekleyen
  Hpv doktoru tavsiye offline ESPRESSO
  Hpv 45 offline Ftmd
  Aldara offline kafkasya
  Hpv den dertliyim offline dertküpü
  Kendi kendine siğil yakma yöntemi offline asd25
  Ben bu olayi cozdum/ hikayem offline onakoma
  Bakirelerde smear offline mariapuder
  Kalıcı tedavi - araştırın - mel 1 offline hpv18hpv
  Dunyanin en talihsiz adamiyim offline sensation
  Nasil oldu offline Hakan
Son 10 Mesaj Ekleyen
  Hpv yeni bilgiler offline eczaacii
  Hpv tip 45 offline eczaacii
  Siğiller içeriye yakın mıydı? offline metoeire
  Kendi kendine siğil tedavisi ,il33 deneyimi offline MYTHOS
  Bilinen şeyler offline sensation
  Lsil offline Derya
  Molloscum ve elma sİrkesİ mucİzesİ offline Onnur
  Hpv siğili var..evlenmekten bile vazgeçtim offline Stgt
  Aldara kryo jilet koter offline Stgt
  Hastaneye hpv tedavisine başvur offline üniversiteli
Üye İstatistikleri
Online Üyeler
Online Üyemiz Yok
  Bugün kimler vardı
  En Aktif Üyeler
admin, dilan, daybreaks, MyDoom, cronicman, selmira, sensation, hpv mağduru, ac2315, zabirella, fells2, pretty07, aysec, Paula, Stgt, vildany, cetin27, DeJaVu, üniversiteli, beypazarikurusu, beyazdost, CLKI, Necat, Gizeeem, rey_han, narsurubu, eczaacii, tülay, candida, mastod,
  En Yeni Üyeler
Metehan , allergen, Nuran, Efem, ESPRESSO, Enes456, kripton, kasfer83, Pismanlik, Ftmd, kafkasya, venom34, dertküpü, memco182, metoeire, MYTHOS, Elif1, meltem74, asd25, şirin, Songoku, Abc128, muzdaripderttenbu, mit1978, onakoma, Gülay1605, Nani, Hakan, serdar76, Derya, sadis, lugesya, Onnur, fatihzen, gülüm,
Aktif Ziyaretçi 2 Aktif Üye 0 Üye Sayımız 1011
Bugün Tekil 254 Bugün Çoğul 519 Toplam Tekil 500544 Toplam Çoğul 1757000 Ip No: 18.189.180.76
Gynecologist İstanbul