Forum Ana Sayfa | Siteye Git | Forum Haritasi
   
A- Kadında HPV..  B- Erkekte HPV..  C- Genital Siğil, H..  D- Gebelikte HPV..  E- HPV Aşısı.. 
F- HPV Testleri.. 

   
Konuyu Açan Konu    Aktif  1
offline vivi Eklenme/Güncelleme Trh : 12.09.2014  Toplam Okunma : 3968  Bugün : 2  

toplam1giriş
Üye No: 1109
Üye Oluşu:
12.09.2014
Son Giriş:
8.12.2014 21:59:28
Nerden:
ANKARA
Konu  : 2
Mesaj : 0
Genital siğil kesin çözüm, var mı kurtulmak mümkün mü?

Genital siğil kesin çözüm var mı epey endişeliyim.HPV virüsü hakkında şuana kadar hiçbir bilgiye sahip değildim. HPV virüs hakkındaki yazılarınızı okudum ve resimleri inceledim. tam olarak emin değilim ama bende de galiba genital siğil olma olasılığı var. son 2-3 haftadır genital bölgemde ufak ufak siğiller çıktı ve ne olduğuna anlam veremdim. bugün nette araştırmaya karar verdim ve sizin sitenize denk geldim, en iyi ve en aydınlatıcı yazılara sayenizde ulaştım. bana ne şekilde yardımcı olabilirsiniz. açıkcası çok endişeliyim. Eğer bu lezyonlar hpv siğili ise kesin çözüm var mı?

------------------------------------------------------------------------------------------

 

   

Bu konuya 5 adet cevap yazılmış
Cevaplayanlar Mesaj
offline leyyyla İd:476  Eklenme/Güncelleme Trh : 18.10.2014   

toplam1giriş
Üye No: 477
Üye Oluşu:
05.04.2010
Son Giriş:
18.10.2014 23:38:12
Nerden:
İZMİR
Konu  : 1
Mesaj : 2
Kesin hpv tedavisi var mı

Bir HPV sitesinde okudum;
Genital siğil çok yaygın gördüğümüz, cinsel bulaşma yoluyla geçen bir hastalıktır.
Genital siğiller erkekte ve kadında genital bölgede Human Papilloma Virus (HPV) enfeksiyonu sonucu gelişen karnabahar görünümünde, bazen tek bir bölgede, bazen birkaç bölgede, bazen toplu iğne başı kadar ufak, bazen de 5 santim, ender durumlarda 15-20 santim çapına erişebilen ağrısız kitlelerdir.
“Kondilom” veya “Wart” denilen siğil’ler Human Papillomavirus (HPV) adı verilen bir virüs nedeniyle oluşur. . Tanı yöntemi, siğillerin gözle görülmesidir.Genital bölgenin el, ağız veya genital bölgeyle teması veya her türlü cinsel ilişki bu bulaşmaya neden olabilir.
Vücuttaki kondilomların ortadan kaldırılması, hastalığın bulaşması ve yayılması yolunda en büyük engeldir.
Siğillerin tamamen temizlenmesinden sonra bile belirsiz bir zamanda kendiliğinden tekrar ortaya çıkabilirler.
Buradaki en önemli etkenin vücut direncinin düşüklüğü olduğu düşünülmektedir.
Kondilomların tedavisindende bazı kremler, lazer tedsvisi, leep yakma tedavisi, kriyoterapi denilen dondurma yöntemi, koter denilen yakma yöntemi ve lazer tedavisi kullanılır. Bazende pek tercih edilmese de çok aşırı büyük siğillerde cerrahi yolla kesilerek yok edilmesi tercih edilir.

------------------------------------------------------------------------------------------

 

offline MyDoom İd:483  Eklenme/Güncelleme Trh : 31.10.2014   

toplam109giriş
Üye No: 815
Üye Oluşu:
24.02.2013
Son Giriş:
26.10.2015 10:09:09
Nerden:
BAlikeSİR
Konu  : 0
Mesaj : 18
Hpv temizlenme

Doktorların yarısı vücuttan temizlendigini söylüyor ve diger yarisida vücutta ömür boyu kaldığını vurguluyor.
Temizlenebilir diyenler iki yıl içinde hastalarin % 90ı Kurtulmuş oluyor diyorlar. Fakat bu % 90nın içinde olup olmadığını hiçbir zaman öğrenemiyorsun. Zira % 100 güvenli testler yok.
benim fikrim hpv yi kabullenip ona göre yaşamak.

------------------------------------------------------------------------------------------

 

offline amanda İd:494  Eklenme/Güncelleme Trh : 18.11.2014   

toplam1giriş
Üye No: 1134
Üye Oluşu:
18.11.2014
Son Giriş:
18.11.2014 20:40:33
Nerden:
İSTANBUL
Konu  : 0
Mesaj : 1
Hpv li 11. yılım

Bende yaşadıklarımı ve verdiğim mücadeleyi paylaşmak istiyorum. Belki bu virüsle yeni tanışıp yok etmeye çalışanlara faydası dokunur. 11 yıl önce tek gecelik bir ilişki yaşadım ve bundan 6 ay sonra genital bölgemde dayanılmaz kaşıntılar başladı.
Sonunda sivilce gibi bir şey çıktığını farkettim. Hemen doktora gittim durumu anlattım. Oda şüphelendiği için biyopsi yaptı. Biyopsi sonucunda hpv virüsü tespit edildi. Akabinde doktor bayağı bir sinirimi bozdu bu hastalığın çaresi yok herkese bulaştıracaksınız vs.. gibi şeyler söyledi. Depresyona girdim. Hiç evlenemeyeceğimi, kimseye bulaştırmak istemediğimi, asla çocuk sahibi olamayacağımı düşünmeye başladım.
Gün geçtikçe kaşıntılar ve siğiller artmaya başladı. Başka bir doktora gittim. Doktor vajinal muayeneden sonra sadece vulvada var vajinada yok onları koterle yakmamız gerek dedi. Lokal anestezi ile bayağı acılı bir sürecin ardından siğiller yakıldı. Genital bölgem delik teşik olmuştu. Hatta bu yaralar asla kapanmaz diye düşündüm.
İyileşme sürecinin ardından kaşıntılar devam etti. Koterin değmediği her yerde küçücük minicik bir sürü siğil vardı. Koter çare olmadı bunun tıpta çaresi yok diye düşünerek bitkisel yollar aramaya başladım. Eski bir kitapta olgunlaşmamış incir sütündeki bir maddenin siğillere iyi geldiği yazıyordu. Dalından koparıp 2 ay boyunca her gün denedim. Sürdüğüm zaman çok acı veriyor, bütün siğiller beyaz beyaz parlıyordu ama kaşıntı ve yayılmayı durdurdu.
Daha sonra doktora kontrole gittim. Koter işe yaramış şimdi bir krem vereceğim dedi. Bir kutu aldara verdi. Gün aşırı uyguladım. Ve siğillerimden eser kalmadı. Yinede emin olmak için bir kaç ay sonra gidip kolposkopi yaptırdım. Rahim ağzı tertemiz çıktı. Vulvayı da kontrol etti hiç bir şey yok dedi. Nüksetmemesi için 1 kutu aldara daha kullan dedi. Onu da kullandım.
Bu süreç içerisinde 1 yıl hiç kimse ile ilişkide bulunmadım. Yediğime içtiğime dikkat ettim rejim yapmadım. 10 yıl boyunca her yıl smear testimi düzenli yaptırdım her seferinde first class çıktı. Akabinde 3 yıllık bir evliliğim oldu. Evlilik öncesi eşime durumu anlatıp uyarmıştım ama sorun etmedi. Ve siğiller ne bende nüksetti nede ona bulaştı. Bu evliliğin ardından 2 yıl sonra bir başkası ile evlendim 5 yıldır evliyim yine aynı şekilde ona da bulaşmadı bende de tekrar etmedi. 2 tanede sağlıklı çocuğum var.
Bu virüsten kurtulduğum anlamına gelmiyor hücrelerimde yaşıyor ama uyku halinde. Eğer aktif lezyonlardan kurtulursanız bulaşıcılığı tamamen engellersiniz. 11 yıldır hpv ile yaşıyorum artık varlığını bile unuttum. Doktorlar böyle bir geçmişiniz olduğunu farkedemiyorlar zaten, ben her smear öncesi hatırlatıyorum.

------------------------------------------------------------------------------------------

 

offline aylin İd:497  Eklenme/Güncelleme Trh : 05.12.2014   

toplam0giriş
Üye No: 1139
Üye Oluşu:
05.12.2014
Son Giriş:
5.12.2014 10:41:33
Nerden:
İSTANBUL
Konu  : 1
Mesaj : 2
9 yıldır hpvlim

Alıntı :  id:494  Yazan:amanda  Tarih:18.11.2014
Hpv li 11. yılım: Bende yaşadıklarımı ve verdiğim mücadeleyi paylaşmak istiyorum. Belki bu virüsle yeni tanışıp yok etmeye çalışanlara faydası dokunur. 11 yıl önce tek gecelik bir ilişki yaşadım ve bundan 6 ay sonra genital bölgemde dayanılmaz kaşıntılar başladı. Sonunda sivilce gibi ...

mrhb sizden yardım rica ediceğim cvp verirseniz sevinirim bende 9 yıl önce siğller oluştu genital bölgemde sayıları birden çogaldı ve çapa tıp fakültesinde yaktırdım ve 9 yılda tekrar çıkmadılar sadece ara ara yaktırdığım yerler yandı ve kaşındı. fakat ben bu yaz evleneceğim ve tabiyki çocukta düşünüyorum 2 cocuğum var yazmışşınız hamilelik sürecinde çıktılarmı ben 9 yıldır unutmustum böyle bi problemim olduğunu fakat şuan mecburen hatırladım ve korkuyorm.

------------------------------------------------------------------------------------------

 

offline MyDoom İd:498  Eklenme/Güncelleme Trh : 09.12.2014   

toplam109giriş
Üye No: 815
Üye Oluşu:
24.02.2013
Son Giriş:
26.10.2015 10:09:09
Nerden:
BAlikeSİR
Konu  : 0
Mesaj : 18
Çocukta papillamotoz

Alıntı :  id:497  Yazan:aylin  Tarih:05.12.2014
9 yıldır hpvlim: mrhb sizden yardım rica ediceğim cvp verirseniz sevinirim bende 9 yıl önce siğller oluştu genital bölgemde sayıları birden çogaldı ve çapa tıp fakültesinde yaktırdım ve 9 yılda tekrar çıkmadılar sadece ara ara yaktırdığım yerler yandı ve kaşındı. fakat ben bu yaz evleneceğim ve tabiyki çocukta düşün...

Çocuğun boğazında siğil çıkabilir fakat bu olasılık düşüktür.
ayrica doğum kanalında siğil varsa sezeryan ile doğum yapılması ön görülür. Fakat amniyotik kesedede hp virüsü teşhis edilmiştir.
doktorunuza muhakkak hpvli olduğunuzu söyleyin bir evlilik durumunda.
Ama doğum kanalında görülür bir siğil yoksa normal doğum yapın. Sezeryanı kesinlikle tavsiye etmiyorum sadece komplikasyon olasılığı yüksek ise normal doğumda ozaman sezeryan tercih edilmelidir.

------------------------------------------------------------------------------------------

 

Sayfalar :
[1]

Son Konu ve Mesajlar
Son 10 Konu Ekleyen
  Hpv doktoru tavsiye offline ESPRESSO
  Hpv 45 offline Ftmd
  Aldara offline kafkasya
  Hpv den dertliyim offline dertküpü
  Kendi kendine siğil yakma yöntemi offline asd25
  Ben bu olayi cozdum/ hikayem offline onakoma
  Bakirelerde smear offline mariapuder
  Kalıcı tedavi - araştırın - mel 1 offline hpv18hpv
  Dunyanin en talihsiz adamiyim offline sensation
  Nasil oldu offline Hakan
Son 10 Mesaj Ekleyen
  Hpv yeni bilgiler offline eczaacii
  Hpv tip 45 offline eczaacii
  Siğiller içeriye yakın mıydı? offline metoeire
  Kendi kendine siğil tedavisi ,il33 deneyimi offline MYTHOS
  Bilinen şeyler offline sensation
  Lsil offline Derya
  Molloscum ve elma sİrkesİ mucİzesİ offline Onnur
  Hpv siğili var..evlenmekten bile vazgeçtim offline Stgt
  Aldara kryo jilet koter offline Stgt
  Hastaneye hpv tedavisine başvur offline üniversiteli
Üye İstatistikleri
Online Üyeler
Online Üyemiz Yok
  Bugün kimler vardı
  En Aktif Üyeler
admin, dilan, daybreaks, MyDoom, cronicman, selmira, sensation, hpv mağduru, ac2315, zabirella, fells2, pretty07, aysec, Paula, Stgt, vildany, cetin27, DeJaVu, üniversiteli, beypazarikurusu, beyazdost, CLKI, Necat, Gizeeem, rey_han, narsurubu, eczaacii, tülay, candida, mastod,
  En Yeni Üyeler
Metehan , allergen, Nuran, Efem, ESPRESSO, Enes456, kripton, kasfer83, Pismanlik, Ftmd, kafkasya, venom34, dertküpü, memco182, metoeire, MYTHOS, Elif1, meltem74, asd25, şirin, Songoku, Abc128, muzdaripderttenbu, mit1978, onakoma, Gülay1605, Nani, Hakan, serdar76, Derya, sadis, lugesya, Onnur, fatihzen, gülüm,
Aktif Ziyaretçi 2 Aktif Üye 0 Üye Sayımız 1011
Bugün Tekil 23 Bugün Çoğul 30 Toplam Tekil 499574 Toplam Çoğul 1755038 Ip No: 18.191.211.66
Gynecologist İstanbul