Forum Ana Sayfa | Siteye Git | Forum Haritasi
   
A- Kadında HPV..  B- Erkekte HPV..  C- Genital Siğil, H..  D- Gebelikte HPV..  E- HPV Aşısı.. 
F- HPV Testleri.. 

   
Konuyu Açan Konu    Aktif  1
offline wish health Eklenme/Güncelleme Trh : 17.07.2014  Toplam Okunma : 2801  Bugün : 1  

toplam0giriş
Üye No: 1078
Üye Oluşu:
13.07.2014
Son Giriş:
13.7.2014 12:23:17
Nerden:
İSTANBUL
Konu  : 2
Mesaj : 2
Hpv yardımı, sorularım var yardım

Arkadaşlar, değerli dostlar burada ortak acı üzerinden birbirimizi en iyi anlayan insanlar olarak bu şekilde hitap ettim. Şimdi şöyle ki;ben yeniyim bu meretle. oturup ağlıyorum çoğu zaman nedenler ve nasıllarla kayboluyorum. kafamda büyük ya da büyüttüğüm sorular var. onları paylaşmak istiyorum.çünkü aylardır susuyorum içimi açmam gerektiğini yoksa kafayı yiyeceğimi düşünüyorum.

1-Şimdi bu siğilleri ben 3 ay önce fark ettim diyelim bu hastalık evresi yazılıyor ya o kadar. 1-2 yıl içinde atılır bağışıklık sistemiyle hpv vücuttan deniyor ya hani (inşş atılıyordur) süreyi siğilleri fark ettiğimiz zamandan itibaren mi alacağız(başlangıcıydı sanırım benim) yoksa tahminen 1 sene önceydi bulaştırdığına inandığım insan yoksa o 1 sene önceden mi bu vücuttan atılma sürecini başlatıyoruz? umarım anlatabilmişimdir. bir de gerçekten atılır mı ya bu virüs vücuttan inanmak istiyorum!

2-iç çamaşırlarımı önce 1-2 gün çamaşır suyunda bekletip ailemin çamasırlarıyla birlikte yıkıyoruz. iç çanaşırlarını sürekli atıp yenisini atmak mı gerekiyor?virüs tekrar enfekte etmesin diye? ya da hpv negatif sonucundan sonra mı çamaşırlar atılmalı?

3-kan veya aynı tabaktan birileriyle bir şeyler yerken bulaştırmıyorumdur dimi kimseye çok korkuyorum. kardeşlerim var.üzülürüm öyle bir şey olsa.

4-bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için neler deniyorsunuz?paylaşırsanız sevinirim. kan değerlerim de düşük sanırım.

5-arkadaşlar evlenememekten korkuyorum açıkçası. kim evlenir ki diyorum. ya da bu birkaç sene de vücudumdan atılır da sonra çoluk çocuğa karışabilir miyim diyorum. yani tabii ki evlenilir de sonradan kimseye bir şey bulaştırmak istemem. boşanma sebebi vs yazıyor sözlükte.

6-doktorum tatilde kolonoskopi henüz yapılmadı.aldara kullandım. ama kolonoskopye gel dedi bitince. gitcem dr tatilden dönünce. kolonoskopide neler yapılıyor arkadaşlar? direkt içeriye yakma işlemi mi uygulanıyor?ameliyat deniyor nasıl oluyor o cerrahi kısım korkmuyor değilim :(

7-spor konusunda zayıfım. yapmazsam kuvvetlenmez mi immün sistemi dansa falan gideyim diyorum. aslında eğlencemi yerine getirecek şeyler yapsam bile sağlıklı diye düşünüyorum. ancak sizde de öyle mi oldu bilmiyorum. ben eskiden çok canlı dinamik bir insandım. şimdi daha bir halsizim, yorgunum. hastalıkla ilişkisi var mı?

daha çok sorularım var ama aklıma şimdilik bunlar geldi. seçmece yapıp cevap verirseniz bu yeniye sevinirim :)






------------------------------------------------------------------------------------------

 

   

Bu konuya 1 adet cevap yazılmış
Cevaplayanlar Mesaj
offline üniversiteli İd:462  Eklenme/Güncelleme Trh : 05.08.2014   

toplam29giriş
Üye No: 1016
Üye Oluşu:
08.03.2014
Son Giriş:
5.6.2015 11:27:08
Nerden:
İSTANBUL
Konu  : 4
Mesaj : 20
Hpv hayatın sonu değil

Hanımefendi öncelikle ortak tabak kaşık ve ortamdan bulaşma olmaz diye biliyorum.ikincisi evlenmekten korkmayın bu virüsü milyonlarca kişi enfekte oluyor dünyanın sonu değil.evlenip çoluk çocuğa karışmaktan korkmayın.bir çok uzman vücutan atılır diyor ortalama 2 yıl diyorlar çamaşırlarını yıkadıkdan sonra sorun olmaz diye düşünüyorum bu doktorunuza sorarsanız daha iyi bilgi verir.spor yapmasanızda olur ama siğara,alkol kullanıyorsanız bırakın bağışıklığınızı güçlendirmek için tuhaf şeyler kullanmayın belirli şeyler tüketin.hpvnin tipi belli oldu mu?birde kadınlara yönelik bir çok testi var ve devlet hastahanelerinde yapılıyor diye biliyorum birçok kadında 1 2yıl sonra testler negatif geliyormuş.moralinizi bozmayın bu hastalığın tedavisi var dünyanın sonu değil.

------------------------------------------------------------------------------------------

 

Sayfalar :
[1]

Son Konu ve Mesajlar
Son 10 Konu Ekleyen
  Hpv doktoru tavsiye offline ESPRESSO
  Hpv 45 offline Ftmd
  Aldara offline kafkasya
  Hpv den dertliyim offline dertküpü
  Kendi kendine siğil yakma yöntemi offline asd25
  Ben bu olayi cozdum/ hikayem offline onakoma
  Bakirelerde smear offline mariapuder
  Kalıcı tedavi - araştırın - mel 1 offline hpv18hpv
  Dunyanin en talihsiz adamiyim offline sensation
  Nasil oldu offline Hakan
Son 10 Mesaj Ekleyen
  Hpv yeni bilgiler offline eczaacii
  Hpv tip 45 offline eczaacii
  Siğiller içeriye yakın mıydı? offline metoeire
  Kendi kendine siğil tedavisi ,il33 deneyimi offline MYTHOS
  Bilinen şeyler offline sensation
  Lsil offline Derya
  Molloscum ve elma sİrkesİ mucİzesİ offline Onnur
  Hpv siğili var..evlenmekten bile vazgeçtim offline Stgt
  Aldara kryo jilet koter offline Stgt
  Hastaneye hpv tedavisine başvur offline üniversiteli
Üye İstatistikleri
Online Üyeler
Online Üyemiz Yok
  Bugün kimler vardı
  En Aktif Üyeler
admin, dilan, daybreaks, MyDoom, cronicman, selmira, sensation, hpv mağduru, ac2315, zabirella, fells2, pretty07, aysec, Paula, Stgt, vildany, cetin27, DeJaVu, üniversiteli, beypazarikurusu, beyazdost, CLKI, Necat, Gizeeem, rey_han, narsurubu, eczaacii, tülay, candida, mastod,
  En Yeni Üyeler
Metehan , allergen, Nuran, Efem, ESPRESSO, Enes456, kripton, kasfer83, Pismanlik, Ftmd, kafkasya, venom34, dertküpü, memco182, metoeire, MYTHOS, Elif1, meltem74, asd25, şirin, Songoku, Abc128, muzdaripderttenbu, mit1978, onakoma, Gülay1605, Nani, Hakan, serdar76, Derya, sadis, lugesya, Onnur, fatihzen, gülüm,
Aktif Ziyaretçi 3 Aktif Üye 0 Üye Sayımız 1011
Bugün Tekil 142 Bugün Çoğul 180 Toplam Tekil 500691 Toplam Çoğul 1757188 Ip No: 18.222.125.171
Gynecologist İstanbul