A- Kadında HPV.. | B- Erkekte HPV.. | C- Genital Siğil, H.. | D- Gebelikte HPV.. | E- HPV Aşısı.. |
F- HPV Testleri.. |
Konuyu Açan |
Konu
Aktif ![]() |
|
![]() |
Eklenme/Güncelleme Trh : 12.11.2009 Toplam Okunma : 7807 Bugün : 2 | |
![]() ![]() Üye No: 337 Üye Oluşu: 12.11.2009 Son Giriş: 16.2.2010 17:49:56 Nerden: İZMİR Konu : 3 Mesaj : 1 |
Quadrivalan 4lü aşı hakkında
Merhaba,
------------------------------------------------------------------------------------------
|
Bu konuya 3 adet cevap yazılmış
Cevaplayanlar | Mesaj | |
![]() |
İd:80 Eklenme/Güncelleme Trh : 17.11.2009 |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üye No: 19 Üye Oluşu: 27.09.2005 Son Giriş: 3.11.2015 13:44:47 Nerden: İSTANBUL Konu : 2 Mesaj : 133 |
Hpv li hastaya aşı yapılmalı mı??
bahsettiğiniz dörtlü koruma içeren aşı, gardasil. 2 tane en sık görülen tip ve 2 tane de en kanserojen olan tipe karşı ciddi bir koruma sağlamaktadır. Gardasil, dört farklı virüs tipinden kaynaklanan hastalıklara karşı korur: HPV 6, 11,16 ve 18 virüsleri. Bu tiplerin iki tanesi (16 ve 18) tüm rahim ağzı kanseri vakalarının yaklaşık % 70’ine neden olmaktadır. Diğer ikisi ise ( 6 ve 11) kondilom (genital siğil) vakalarının onda dokuzuna neden olmaktadır. Ayrıca Gardasil, vulva (dışdudaklar) ve vajina (dölyolunda) prekanseröz lezyonların oluşmasını da engellemektedir.
------------------------------------------------------------------------------------------ | |
![]() |
İd:89 Eklenme/Güncelleme Trh : 25.11.2009 |
![]() |
![]() ![]() Üye No: 347 Üye Oluşu: 25.11.2009 Son Giriş: 25.11.2009 04:03:12 Nerden: EDİRNE Konu : 0 Mesaj : 1 |
Erkeklere aşı önerirmisiniz
Uzun süredir gemilerde çalışıyorum ve sık sık yurt dışına iş icabı gidiyorum ve maalesef yabancı kadınlar ile cinsel beraberliğim olabiliyor. Çok kontrolsuz maalesef bir cinsel hayatım var. Prezervatif olmadan kesinlikle ilişkiye girmiyorum.1 yıl önce kasıklarımdave penisin alt kısmında çok sayıda siğil çıktı Hollandada gittiğim bir doktor bana ismini şu an hatırlamadığı bir krem verdir. 3 ay kremi kullandım, kısmen azaldı fakat geçmedi, Memelekete geldiğimde de Edirnede Trakya Üniversitesinde yaktılar ve şu anda siğil yok. Fakat tekrar siğil almaktan korkuyorum.Erkeklere de HPV aşısı yapılabildiğini duydum. Siz önerirmisiniz.Aşının benim gibi durumda olanlara faydası olur mu? Bu konuda maalesef detaylı bilgi bulamadım. Şu anda Japonyadayım ve herkeze iyi bayramlar..
------------------------------------------------------------------------------------------
| |
![]() |
İd:91 Eklenme/Güncelleme Trh : 03.12.2009 |
![]() |
![]() ![]() Üye No: 351 Üye Oluşu: 03.12.2009 Son Giriş: 3.12.2009 01:32:00 Nerden: KOCAELİ Konu : 0 Mesaj : 2 |
Ben aşı oldum
3 yıl önce penis ve makat etrafımdaki siğillerimi tedavi ettirmiştim Bir daha çıkmadılar.Aktif cinsel hayatım var, kız arkadaşlarım oluyor.Doktorum 3 yıldır siğil tekrar çıkmadığı için muhtemelen bu illetten kurtulduğumu söyledi fakat yenden hpv almamam için de ( maalesef cinsel yaşantım sebebi ile risk altındayım) erkek olsam da aşı da olabileceğimi söyledi. 10 gün önce Gardasil hpv aşısının ikinci dozunu oldum. Biraz daha şu anda rahatım, 4 ay sonra da üçüncü ve son dozu yaptıracağım.
|
Sayfalar :
[1]